Daruri

  • 16 august 2018

Un dar extraordinar care si-l pot face oamenii este sa descopere. Sa descopere lumea, tara, natura, sa afle senzatii noi si sa creeze emotii. Sa se descopere fiecare pe sine si pe cei din preajma. Sa caute, sa astepte, sa imagineze si sa se bucure. E darul ce si-l fac ei de fiecare data cind se intilnesc. Ati ghicit, este iar vorba despre Oameni multumiti

A fi bogat nu inseamna cit ai, ci cit de mult poti sa dai si cit de mult esti dispus sa te daruiesti. Se spune ca cine se aseamana se aduna; iata cum s-au adunat ei, atitia bogatasi dispusi sa imparta cadouri din acelea care nu se cumpara la magazin : gesturi dezinteresate, vorbe bune ce atrag prietenii sincere, zimbete pline de caldura. In timp ce adaugam ani la viata, e important sa punem viata in ani. Cumva gindul imi fuge la o poza ce circula pe internet, insotita de un tetxt cam asa : « Anii trec, copii cresc, lumea se schimba, numai oamenii multumiti ramin tineri si frumosi ».

Multi dintre excursionisti contibuie dupa posibilitati artistice si logistice la successul deplasarilor si ofera cu mare drag cite ceva, un « ceva » (care aminteste de bucuria ce ii invaluie cind pornesc la drum in formula binecunoscuta : Irena, Rodi si Cristi): un program printat al obiectivelor turistice, o prajitura, o floare, o carte, o gluma, un cintec, o sacosa sau esarfa. Esarfele Oameni multumiti ajung departe, duc cu ele amprenta romaneasca pe unde nici nu banuiti, provoaca zimbete, declanseaza conversatii incitante si raspindesc bucurie pe unde trec. Cum asa? Pentru ca o esarfa din aceasta rosie e purtata la git de un om frumos. Si pentru ca este o esarfa primita in dar. Esarfa in dar….

Scris de Andreea Bojinca