Circuit Iordania

Circuit Iordania:

Ziua  1 AIRPORT HOTEL AQABA

La sosire, veți fi întâmpinați de către reprezentantul nostru al aeroportului, care vă va asista în procesul de imigrare și vamă și vă va escorta la hotelul dvs. din Aqaba pentru cină și cazare.

Ziua 2 AQABA DEAD SEA

După micul dejun ne vom îndrepta către Marea Moarta (optional vizita la una dintre cele mai renumite atracții ale Iordaniei, Bethania). Betania reprezintă locul sfânt în care Ioan Botezătorul l-a botezat pe Isus în apa raului Iordan. Multă vreme a fost cunoscut doar din Biblie și din bizantin și medieval. Dupa terminarea vizitei mergem  la hotel ,zi liberă pentru a vă bucura de plajă. Marea Moartă este situată la 430 de metri sub nivelul mării, fiind cea mai joasă cotă de pe glob. Marea Moartă este de fapt un lac cu o salinitate foarte mare de 342 g/kg, ce te ajută să plutești la suprafața apei fără cel mai mic efort.Marea Moartă oferă nenumărate beneficii prin mineralele pe care le conține, fiind locul potrivit pentru un scurt sejur de răsfăț, atât pentru trup, cât și pentru suflet. Tratamentele Spa oferite aici, sunt experiențe unice pentru minte și corp. Cazare si cina.

Ziua 3 DEAD SEA

Mic dejun zi libera la Marea Moartă cină și Cazare.

(Optional Wadi Mujib

Ziua 4 DEAD SEA MUNTELE NEBO – MADABA – AMMAN

pe drum vizitam Towaros Madaba, orasul cu mozaicuri. Acest oraș are o istorie îndelungată, fiind menționat pentru prima dată în Biblie și în Stela lui Mesha pe vremea când era oraș mobit. Vizităm Biserica Creștină Ortodoxă Sf. Gheorghe unde există o hartă în mozaic cu Ierusalim, Palestina, Iordania, Israel și Egipt. Mergem mai departe spre Muntele Nebo unde se afla mormantul lui Moise. De aici, Dumnezeu i-a permis lui Moise să privească spre Țara Făgăduinței. Aici se găseșc ruine din secolele IV-VI, biserici ale căror podele sunt încă acoperite cu un mozaic minunat.

Ziua  5 AMMAN

După micul dejun, 09:30, veți începe turul Amman vizitând Cetatea (Citadela), teatrul roman, Moschee Regelui Abdulla 1-a, partea veche și nouă din Amman. (optional  Jerash cu masa Prânz la Restaurantul Artemis. După prânz începem vizita Jerash, care era cunoscut drept orașul celor 1.000 de stâlpi. Veți vizita, de asemenea, Poarta cu trei arcuri, Hipodromul Uriaș, Teatrul și singurul Forum Roman înconjurat de 63 de coloane. Transfer înapoi la Amman pentru cină și cazare

Ziua  6 AMMAN CASTELE SI PALATE DIN DESERT

După micul dejun mergem sa explorăm partea de est a Iordanului unde găsim castelele și palatele din deșert construite de califii omeiazi în secolul al VIII-lea d.Hr. Ei au construit aceste castele și palate în deșertul iordanian pentru a menține rutele caravanelor și pentru a asigura loialitatea triburilor iordaniene. În plus, au construit cabane de vânătoare pentru a se bucura de călărie si vânătoare. Transfer la Amman pentru cină și cazare

Ziua 7 AMMAN – PETRA – WADI RUM

După micul dejun, conducem spre sud pentru a ne bucura de o vizită dedicată de o zi întreagă a orașului pierdut al nabateenilor, Petra. Începeți cu o plimbare pe un cal ghidat de beduini, veți trece prin legendarul SIQ, o gresie imensă, care se deschide pentru a dezvălui vistieria. Continuați pentru a vedea sute de temple antice, morminte regale, teatre și case romane. Mai târziu – Plecare în deșertul magic Wadi Rum, casa lui „Lawrence al Arabiei”. Wadi Rum denumita si  „Valea Lunii”. Aici vom simti aventura și vom simți romantismul deșertului arab. Wadi Rum are un peisaj senin, format din văi vechi și munți de travertin erodați, care se ridica printre nisipurile colorate în alb și roz, ne bucurăm de un safari de 2 ore pentru a explora locurile pe unde a trecut Lawrence of Arabia, vizitând, de asemenea, cele mai spectaculoase atracții din Wadi Rum și locuri unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence of Arabia (1962) , Red Planet (2000), Mummy Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), The Martian (2015). După miezul nopții, luminile se sting pentru a observa un cer absolut impresionant. Cazare in Wadi Rum si cina in stil beduin, cu o petrecere superba

Ziua 8  WADI RUM AIRPORT

După micul dejun ( Optional putem se ne bucuream de o plimbare de o ora pe camila si sa participam la marea revoluție arabă din 1916 într-un tren autentic care datează din perioada aceea în Wadi Rum. Este o experiență unică și vom avea prilejul să învățăm istorie participând la revoluție.) Transfer la Aeroport in Aqaba.

 

Pachetul include transport cu avionul, cazare 7 nopti cu demipensiune,ghizi locali, insotitori de grup.
Nu sunt incluse in pachet intrarile la obiective si ghizi locali.
Distribuția camerelor se face de către receptia hotelului.
În cazul în care nu puteți participa suma NU se returnează. Nu se va returna avansul în cazul neprezentării la data, ora și locația de îmbarcare. În cazul în care nu puteți efectua călătoria vă rugăm să trimite-ți un înlocuitor, dar trebuie anuntata agentia dinainte.
In cazul nerealizarii numarului minim de participanti, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
 
Rezerva excursia Rezerva excursia